Exotická zimná dovolenka a prvé surfovanie? Oblečte sa!
Piatok 02. Februára 2018
Autor: PR
Foto-video: surf-trip.sk
0 komentárov

Exotická zimná dovolenka a prvé surfovanie? Oblečte sa!

Trend vyraziť v zime na exotickú dovolenku do teplých krajín a zaujímavých destinácií ako sú Filipíny, Srí Lanka či Bali je na vzostupe. Ide totižto o dovolenku, ktorá je už finančne dostupná a ponúka únik zo zimného sterotypu. Okrem toho láka k poznávaniu nových kultúr a skúšaniu nových zážitkov, ako je napríklad surfovanie, vodné lyže alebo kiteboarding. Chystáte sa taktiež niekam? Poradíme vám, na čo si dať pozor.

Možno ste na tom rovnako, v jednom vrecku máte letenku do Colomba alebo na Cebus a v druhom vrecku dôkladne rozplánované, ktoré miesta navštívite. V pláne ste si možno nechali niekoľko dní volna na váľanie sa na pláži a skúšanie extrémnych športov.

Referencie, referencie, referencie

Častou začiatočníckou chybou je, že síce si dobrodružný zájazd do bodky naplánujete ale potom si na pláži dáte dve mojita a idete si požičať surf k prvému stánku, ktorý je na pláži. Aj tu však platí pravidlo dôveruj ale preveruj! Aj o požičovni surfov, kitov, či wakeboardov si zistite referencie - aj keď často web nemajú na webe nájdete názory a skúsenosti. Alebo sa pýtajte vo vašom hoteli, ubytovaní. Potom sa vám nestane, že si požičiate dosku aj keď náhodou nebudú vlny, alebo si spôsobíte úraz, pretože vám nikto nevysvetlil techniku. 

Len s inštruktorom

Na plážach si surf môžete často zapožičať len s tým, že do vody idete na vlastné nebezpečenstvo. Po prvý krát si ale určite zaplaťte inštuktora. Nejde len o bezpečnosť, ale surfovanie sa lepšie naučíte. Inštruktor vám vysvetlí ako sa na doske jazdí, pomôže vám vybrať vlnu, ktorú chytíte a prípadne vás odstrčí na vlnu, čím vám uľahčí začiatky. Zabráni tiež tomu aby ste si osvojili zlozvyky, ktoré sa neskôr ťažko odnaúčajú. 

Oblečte sa!

Aj keď máte krásne nové plavky a krém s vysokým ochranným faktorom nestačí to. Pri prvej lekcii budete väčšinu času na doske ležať a vystavovať na slnku zadnú časť tela. Také dve hodinky na priamom slnku môžu skončiť naozaj škaredým spálením aj na tak netypyckých miestach ako sú podkolenné jamky. V požičovni vám často požičajú neoprénové tričko, ale nohavice väčšinou nie. Dámam preto skvele pomôžu klasické elastické legíny, mužom odporúčame dlhé bermudy, alebo akékoľvek kraťasy z materiálu, ktorý neoťažkne a nenasiakne vodu. 

Neprepínajte sily

Prvé zoznámenie sa so surfom by nemalo byť dlhšie ako dve hodiny a potom si dajte pauzu. Väčšine ľuďom sa z vĺn po prvý krát začne točiť hlava, niekedy sa pridá aj pocit nevolnosti. Ide o úplne normálnu reakciu a za chvíľu si na to zvyknete. Preto si po prvom surfovaní dajte pauzu a poriadne si odpočinte. Na druhý deň vás budú bolieť aj svaly, ale určite budete dostatočne svieži na to skúsiť to znova. A stavte sa, že surfu prepadnete!!!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: surf surfing oblečenie otto litex exotika dovolenka

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!