Majstrovstvá SR v skateboarding 2023 - Poprad 14.10.2023
Nedeľa 22. Októbra 2023
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Majstrovstvá SR v skateboarding 2023 - Poprad 14.10.2023

Skateboardová súťažná sezóna vyvrcholila cez víkend v Poprade, kde sa konali Majstrovstvá SR v skateboardingu 2023. Na otvorenej súťaži s účasťou súťažiacich z Českej republiky nechýbala ani domáca skateboardová špička. Celkovo sa majstrovstiev v Poprade zúčastnilo až 48 súťažiacich, čím sme prekonali počet súťažiacich z roku 2022. Príjemne nás prekvapila hlavne vysoká účasť v juniorskej kategórii, čo je dobrým znamením pre slovenský skateboarding na najbližšie roky. V seniorskej kategórii sa predstavili nové mená ale aj stálice našej skateboardovej scény.

Za slnečného no veterného počasia sme sa o 12:00 hod. mohli pustiť kvalifikácie. Kvalifikáciu a semifinále sme aj pre veľký počet súťažiach jazdili formou jamu, kde traja jazdci si spoločne v skateparku zajazdili a počas 3 minút sa snažili svojimi trikmi ohúriť rozhodcov. V oboch kategóriách postupovalo 12 najlepších jazdcov do semifinále. Ďalej do finále postupovalo už len 6 najlepších jazdcov zo semifinále. Finále v oboch kategóriách bolo napínavé do poslednej minúty a jazdilo sa olympijským formátom 2-5-3. To znamená, že súťažiaci mali k dispozícii 2 minútové jazdy a 5 samostatných trikov. Do celkového výsledného skóre sa počítala lepšia jazda 2 najlepšie triky. Diváci si užili deň plný kvalitného skateboardingu aj vďaka vysokej účasti jazdcov z rôznych kútom Slovenska a okolia Moravy.

Pozrime sa teda spoločne na top 3 umiestnenia v oboch kategóriách a best tricks, ktoré sa odjazdili na MSR 2023:

Juniorská kategória – do 16 rokov:

  1. Vilém Vlček
  2. Viktor Jakeš
  3. Michal Šperka

Seniorská kategória – nad 16 rokov:

  1. Frederik Lupták
  2. Tomáš Kubala
  3. Igor Hanečák

Starý Šmakovec best trick:

Frederik Lupták - bs flip tailslide bigspin out

Tomáš Kubala - double heel

Peter Ferko - bs bigspin tail fakie

Boris Kupec - 50-50 360 out

Richard Eliáš - fs flip

Kompletné výsledky nájdete v reporte z tohto podujatia. Na záver by sme chceli ešte raz pogratulovať výhercom, poďakovať hlavne Zväzu slovenského kolieskového korčuľovania a sponzorom, vďaka ktorým sme Majstrovstvá SR v skateboardingu 2023 mohli zorganizovať.

Rovnako veľká vďaka patrí divákom za podporu a vytvorenie neskutočnej atmosféry počas celého dňa. Ďakujeme, že ste boli súčasťou Majstrovstiev SR v skateboardingu 2023. Skateboarding je to, čo nás spája! Vidíme sa na ďalších podujatiach sekcie skateboardingu v sezóne 2024. #MSR23 #slovakskateboarding

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: msr skate skateboarding

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!