Report z 5. kola Slovenského pohára v skateboardingu 2019, ktoré sa konalo v Košiciach
Utorok 24. Septembra 2019
Autor: Ďuri Tury

0 komentárov

Report z 5. kola Slovenského pohára v skateboardingu 2019, ktoré sa konalo v Košiciach

Máme za sebou piate kolo SUPRA Slovenského pohára v skateboardingu 2019, ktoré sa konalo premiérovo v Košiciach. Celá séria je organizovaná sekciou skateboardingu, ktorá spadá pod Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz. Na tradičnej zastávke v Košiciach sme boli svedkami skvelého skateboardingu.

Do piateho kola sa nám prihlásilo spolu 25 jazdcov z celého Slovenska. V ideálnych podmienkach pre skateboarding sme sa okolo obeda mohli pustiť do kvalifikácie, ktorá sa jazdila formou jamu. Dvanásť jazdcov postupovalo do semifinále, ktoré pozostávalo z minútovej jazdy a spoločného organizovaného jamu. Nabité semifinálové jazdy ukázali vysokú úroveň skateboardingu, ktorá tešila jak rozhodcov, tak aj divákov. V skateparku sa nenachádzalo miesto, ktoré by nebolo využité počas súťaže. Lietalo a grindovalo v celom skateparku.

Do finále sa prebojovala po celom dni štvorica najlepších v oboch kategóriách. Piate kolo v mladšej kategórii zaslúžene vyhral Dennis Horvath, na druhom mieste skončil Hugo Katrenič a tretie miesto bral Martin Michalka. V hlavnej kategórii sa jazdilo rovnako formou samostatnej jazdy a organizovaného jamu, kde sa počítalo všetkých 10 trikov. Vidieť bolo veľké množstvo technických trikov. Víťazom 5. kola SUPRA Slovenského pohára v skateboarding 2019 sa stal Frederik Ľuptak, na druhom mieste Dávid Štefánik a tretie miesto získal Boris Kupec.

Po vyrovnanom finále sme odjazdili best trick, ktorý bol ako z úplne inej planéty. Martin Bolf dal šialený hall of meat. Najviac sa však darilo v staršej kategórii Dávidovi Štefánikovi, ktorý svojim 360 flipom a varial heelflipom zničil skatepark. V mladšej to vyhral Peter Šitar kickflipom. Je za nami skvele piate kolo SUPRA Slovenského pohára v skateboardingu 2019, ktoré sa konalo premiérovo v Košiciach. Kto prišiel, bol svedkom kvalitného skateboardingu a atmosféry. Už teraz sa tešíme na Vás aj na veľkolepom finále a Majstrovstvách SR, ktoré sa odjazdia v Poprade už 28.9.2019. Ďakujeme sponzorom a mediálnym partnerom za podporu. Skateboarding je to, čo nás spája, vidíme sa premiérovo v Poprade!

Výhercovia 5. kola SUPRA Slovenského pohára v skateboardingu 2019: 
 
Kategória do 16 rokov:
 
1. Dennis Horvath 
2. Hugo Katrenič
3. Martin Michalka 
 
Kategória nad 16 rokov:
 
1. Frederik Luptak 
2. David Štefanik
3. Boris Kupec 
 
Best trick:
 
Peter Šitar (Bardejov skate crew) - kickflip 
Dávid Štefánik - (TSC Košice) - 360 flip

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!