Nedeľa 16. Januára 2011
Autor: Michaela
Foto-video: Michaela Chlebanová
0 komentárov

BEO 2011 - Last Day

Týždeň ubehol ako voda a my sme sa prepracovali až k poslednému preteku 12teho ročníka Burton European Open. Konkrétne sa jednalo o semifinále a finále HP žien a finále half-pipe mužov. Počasie nás z rána opäť sklamalo a dejisko okolo u-rampy zahalilo do hmly. Kto si privstal, tak sa mu to naozaj oplatilo, pretože baby zabíjali v rampe rovnako ako muži.

Víťazka Kelly Clark sa už v prvom kole nepohla zo stupňa víťazov jazdou fs 900, bs 540 mute, fs 720 indy, cab 720. Dostatok bodov jej umožnil uplatniť jej kreativitu a tak sme padli na zadok, keď v druhej jazde vypálila obrovský fs 1080! Druhé miesto si vyskákala Španielka Queralt Castellet jazdou bs 540 mute, fs 540 bs grab, method air, fs 720. Trojku najlepších ukončila japonská riderka Yuki Furihata s mc twist, crippler, bs air, inverted fs 720, cab 360 bs grab, lien air. Naša (teda skoro naša) Šárka Pančochová odkrútila mute grab, bs 540, fs 540 bs grab, method air a mute grab, čo jej bohužiaľ nestačilo na postup a tak sa usadila na celkovom 14tom mieste.

Akoby zázrakom sa počasie umúdrilo tesne pred štartom prvého kola finále mužov a tak nám zase na hlavy pieklo slniečko. Šestnásťročný Jan Scherrer sa postavil na štart ako prvý a predviedol sériu čistých trikov (bs 900 mute, fs 720 indy, cab 720, bs grab, fs 900 melon). Po ňom nastúpil švajčiarsky kráľ štýlu Markus Keller a hneď nám predviedol prvý fs doublecork 1080, ktorý sa mu stal v druhom kole osudným, pretože ho neustal na výbornú. Tretie kolo sa oň už nepokúšal a jazdou fs alley oop indy, nose grab, fs alley oop 720 melon grab, fs 720 indy, nenazbieral dostatok bodov za technickú časť a odišiel s celkovým desiatym miestom.

Tretí sa v HP objavil Ilkka-Eemeli Laari, ktorý takisto vytiahol z rukávu krásne odídený fs double cork 1080 (medzi iným aj cab 720 mute, fs 900 tail, method air, fs double cork 1080 indy grab). Za nimi ešte Scotty James, Iouri Podladtchikov, Benji Farrow, Kazu Kokubo, Markus Malin, Peetu Piiroinen a Arthur Longo. Iouri, ktorý od rána lámal dosky jednu za druhou ustál v druhom kole úžasný double mc twist 1260 - jeho najlepšia jazda tak obsahovala: cab double cork 1080 indy, crippler, double mc twist 1260, fs 1080 tail grab - a so skórem 85.45 si dočasne vybojoval prvé miesto.

Markus Malin sa dnes v obrovskom koryte trápil, najlepšie mu vyšla druhá jazda (fs air, bs 900 mute, fs double cork 1080 indy, cab 720 melon, fs 720 indy). Iný rotátor Francúz Arthur Longo predvádzal show v neskutočných výškach, čo sa mu ale nevyplatilo, lebo v každej jazde dopadol ďaleko od steny, čo ho automaticky zrazilo do kolien a nemal šancu vyhnúť sa pádu na zadok. Napriek tomu mal o niečo viac bodov a zaradil sa pred Kellera na celkovom 9tom mieste.

Peetu Piiroinen nás napínal až do konca, pretože v prvých dvoch kolách svoju jazdu ukončil nečakane rýchlo pri druhom hite a neustátom double corku 1080 mute, keď dopadal príliš ďaleko od steny. Kazu Kokubo nás aj porotu očaril svojím obrovským mc twistom v jemu vlastnom štýle a tak sa jazdou fs alley oop, fs 900 melon, mc twist, fs 1080 tail grab, cab 1080 bs grab ocitol na druhom mieste. Tretie kolo držalo jazdcov pod veľkým tlakom a Peetu ukázal, že mu to takto najviac vyhovuje pretože odkrútil fs 720 indy, cab double cork 1080 mute, fs air, bs 900 mute, bs alley oop, rodeo nose grab. Táto úžasná kombinácia čisto a štýlovo odídených rotácií mu priniesla skóre 89.45 bodu a teda zaslúžené 1. miesto! Atakovať sa ho pokúsili ešte Iouri a Kazu, ale Iouri sa posadil po double mc twiste, čo znamenalo, že sa z tretej pozície už nepohol. Kazu dal rovnakú jazdu, ktorá bola hodnotená o čosi lepšie no tiež mu ostalo tretie miesto.

Uff tak to by sme pre tento rok z BEO zo Švajčiarskeho Laaxu mali za sebou! Čaká nás ešte poriadna párty (dúfam že menej náročná ako tá včerajšia, ps: čudujem sa, že kocka v rock resorte menom Cauma ešte stojí pretože Škandinávia nám ukázala how the fuck to rock the party).

My ďakujeme našim spolupracovníkom Michaele Chelebanovej a Romanovi Crkoňovi za dojmy, reportáže a fotky z každého dňa BEO 2011, ktoré vám prostrednictvom Boardlife.sk prinášali.

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!