Big Jump Exhibition 2017 - Žilina nesklamala
Utorok 26. Decembra 2017
Autor: Boardlife

0 komentárov

Big Jump Exhibition 2017 - Žilina nesklamala

Už siedmy ročník Big Jump Exhibition pod taktovkou Universal Media sa konal 15. decembra 2017 na žilinskom námestí. Ako bolo? Pozrime sa bližšie. Klasický setup. Skok, winch, rozbehová trať, jazdci, pódium, koncerty, vystúpenia, stánky a zábava po celý deň, noc až do rána. A predsa bol iný ako minulý rok.

Poobedie patrilo rozjazdám, tréningu pozvaných lyžiarov a snowboardistov. Tak ako to je zvykom na Big Jumpe, tak aj teraz okrem slovenských junákov skákali aj susedia z Poľska a jedna junáčka Natália. Snowboardovej kategórie sa zúčastnilo sedem riderov a freeski vyše dvanásť. Na štart a pred kicker sa postavili Boris Karolčík, Piotr Tokarczyk (PL), Tomáš Kotian, Matúš Machala, Dávid Trnovský, Marek Kríž a Juro Žilka. Zaručene sa bolo na čo pozerať.

V rozjazdách sme videli množstvo zaujímavých trikov, no tie najlepšie sa očakávali samozrejme vo finále. Rôzne otočky, saltá mortále, flipy, spiny a samozrejme aj supermanov brúsili chalani na všetky strany. Dôležité bolo nie len odraziť sa a spinovať, ale aj dopadnúť v rámci možností na dosku bez toho aby ste sa na vankúši ešte tri krát otočili. Keďže išlo o exhibíciu, jazdci mali nie len lietať, ale aj baviť divákov.

Kvalifikáciu prešiel ako nôž maslom Boris Karolčík, ktorý patri k favoritom. Mal najvyššie polety nie len zo snowboarderova, ale aj z lyžiarov. K tomu pridal obrovský štýl a prehľad vo vzduchu a finále mu nemohlo ujsť. Borisovi sadli Double Backflipy s indy grabom, ale aj Double Backflip doplnený o 180°dopad. Lahôdkovú bola aj korknutá Fs 540 v riadnom štýle. Ďalším postupujúcim bol Pitor Tokarczyk, poľský rider a reprezentant točiaci triky ako Double Frontflip, alebo aj Frontside 720, ktorá sa tak často na takejto exhibícii nevidí. Do postupovej šestice sa zmestil aj mladý Dávid Trnovský jazdiaci Double Backflipy na 100% istotu, alebo rodeo a sedmičkové rotácie. Nebolo pochýb o jeho postupe. O niečo zložitejšie to bolo na ďalších postupových miestach.

Štvrté a predposledné postupové miesto bral Matúš Machala točiaci Frontflipy s nosegrabom a Double Backflipy. Piaty v kvalifikácii a posledný postupujúci do finále bol Tomáš Kotian s po štýlovým Backflipom doplnený ešte štýlovejším grabom a Double Front Flipom. Do finále sa nepodarilo postúpiť Marekovi Krížovi a to len o pár bodov. Veľmi tesný výsledok. V kvalifikácii končil aj Juro Žilka.

Medzi jazdením prebiehali na pódiu rôzne vystúpenia skupín, súťaže a ďalší program. Okrem iných tancovali a zabávali publikum Dance deluxe Academy, HHC deti, Lentilky youngs, My dance, Chaky tanečná showcase, Mr.Teddy and the Sidekicks. O hudobný program sa postarali Delik a Igor Kmeťo Jr. O songy počas skákania a prestávok medzi vystúpeniami sa staral Dj Ľudko Snovák a Dj Trhák.

Poďme na finále. 5 najlepších snowboarderov, 5 najlepších freeskierov a hodinové jazdenie. Lietalo sa vyššie, ďalej a fanatickejšie. Podľa predpokladov bol najtuhší boj medzi poľským reprezentantom Piotrom Tokarczykom a našim Borisom Karolčíkom. Chalani mali tri pokusy, aby ukázali to najlepšie čo vedia. Boris začal obrovským Double Backflipom až do nebies a potom na dosku. Druhý Borisov trik bol Double Backflip 180. Znova obrovský, znova fanatický. Ten štýl sa naozaj ťažko opisuje. Piotr točil flaty a to Fs 720 nosegrab a Fs 900. Oba sú ťažšie triky na takomto kickri, no ich prevedenie, štýl, výška nedosahovali úrovne Borisových trikov. Bolo to však veľmi tesné.

Dávid Trnovský točil Double Backflip a Rodeo 5, Matúš Machala Double Back a Front Flip. Tomášovi Kotianovi finále nevyšlo podľa predstáv. Ako ste si už prečítali, tak víťazom siedmeho ročníka Big Jump Exhibition sa stal Boris Karolčík. A nie len to. Boris si okrem ocenenia najlepší snowboarder odniesol cenu Best Trick za najlepší trik počas celého dňa. Zhodli sa na tom snowboardový aj freeski rozhodca.

Ďakujeme organizátorom za ďalší skvelý ročník, ľuďom, že prišli pozrieť a povzbudiť a samozrejme aj jazdcom, že si prišli popadať do nafukovacieho vankúša. Vidíme sa o rok!

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: big jump exhibition

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!