Interview: Zoltán Strcuľa o natáčaní filmu NEVER TOO LATE movie
Štvrtok 20. Apríla 2017
Autor: Boardlife
Foto-video: Dávid Karvay, Jan Kasl
0 komentárov

Interview: Zoltán Strcuľa o natáčaní filmu NEVER TOO LATE movie

Zoltán Strcuľa sa už dlhšiu dobu pohybuje na domácej, no v poslednej dobe najmä zahraničnej snowboardovej scéne. A to je dobre! Treba prezentovať to najlepšie zo slovenského snowboardingu aj v zahraničí. Zoltán sa objaví aj v zaujímavom projekte Never Too Late movie, ktorý si zaslúži vašu pozornosť.

BLF: Ahoj Zoltán, ty si túto sezónu strávil z veľkej časti natáčaním svojho profilu do filmu NEVER TOO LATE movie. Môžeš nám o tomto projekte povedať niečo viac - kto za ním stojí, aký je koncept atd.?

Zolo: Ahoj Kristián, český online magazín Freeride.cz (Martin Večerka) spolu s produkciou Inmove Films (Filip Jäschke) sa rozhodli túto sezónu natočiť film s českými a slovenskými jazdcami. Ide o street aj powder film, vždy záleží od konkrétneho jazdca aký ten svoj párt/profil tam chce mať. Celé video by teda malo byť rozdelené na jednotlivé párty/profily.

BLF: Ako si sa vlastne k natáčaniu s chalanmi dostal?

Zolo: Už pred sezónou som plánoval natáčanie svojho street videa. Potom ma chalani oslovili s celým projektom, ktorého jedným z partnerov je aj Horsefeathers, a mne sa to samozrejme páčilo. Je super vedieť už pred zimou, že bude s kým natáčať. Hlavne u nás na Slovensku, kde je jazdcov na streetoch málo.

BLF: Čo môžeme čakať od tvojho partu, kde všade ste natáčali?

Zolo: Snažil som sa natočiť hlavne triky, ktoré ma bavia. Kedže sa spoty hľadali väčšinou počas jednotlivých tripov, tak bolo treba improvizovať a vymýšlať si triky na spotoch. Prevažná časť pártu bude o railoch. Natáčať sme začali na Slovensku vo Vysokých Tatrách a potom sme pobehali Česko podľa snehových podmienok.

BLF: Ako natáčanie prebiehalo, ako si spokojný s produkciou, kamerou, organizáciou atd.?

Zolo: Prvé točenie vo Vysokých Tatrách bolo náročné hlavne kvôli teplotám okolo mínus 20. Inak šlo všetko super až na pár narazených zadkov haha. Prvý krát som točil s Filipom z Inmove Films a som veľmi spokojný, väčšinou je na spotoch sranda a vždy sme sa vedeli dohodnúť. Čo sa kamery týka tak lepšie snáď ani nemôže byť haha, Filip má pekné hračky. Organizácia bola super, Marty si to pekne ošéfoval. Dohodli sme sa cez správy čo sa bude robiť a tak aj bolo. Najlepšie na tom všetkom je, že chalani majú svoj winch, teda zariadenie podobné navijáku, ktoré vás roztiahne na potrebnú rýchlosť. Otvorilo to veľa nových možností.

BLF: Máš nejakú zaujímavú story z natáčania?

Zolo: Keďže sa prvé točenie nieslo v znamení 2 bundy sú málo, tak si to odniesol aj jeden transporter. Nešlo nám ráno naštartovať a keď sme spojili baterky káblami a skúsili to nakopnúť, tak sa jeden kábel roztavil. To som predtým nevidel haha a aby tomu nebolo málo tak nás v ten deň vyhodili večer zo spotu a dostali sme defekt.

BLF: Kto sa vo filme okrem teba objaví?

Zolo: Vo filme sa objaví väčšina českých jazdcov. Najviac som natáčal s Romanom Dlauhým, na ktorého profil sa veľmi teším a tak isto s Horsefeathers team riderom Dušanom Krížom. Podľa toho čo som videl to budú mať pekne naplieskané !

BLF: S akými ďalšími ridermi sa ti najlepšie natáčalo?

Zolo: S Danom a Ondrom Porkertovými to bola vždy sranda, každý spot sme si poriadne užili. Tak isto s Lukáš Bendák.

BLF: Podobné projekty sa poslednú dobu hlavne v našich končinách tažko financujú, chalani z Freeride.cz preto teraz rozbehli crowdfund kampaň. Môžeš nám vysvetliť ako to presne prebieha a priblížiť ako môžu ľudia prispieť?

Zolo: V podstate ide o dobrovoľnú verejnú zbierku peňazí, ktoré budú slúžiť na pokrytie nákladov projektu. Samozrejme na oplátku za pomoc sú pripravené rôzne dary od oblečenia až po vstupy na jednotlivé premiery. Chalani pripravili krátke video, v ktorom sa dozviete o kampani viac. Samozrejme každý príspevok sa počíta, tak by som vás chcel poprosiť o pomoc. Podobných projektov je tu u nás málo a myslím si, že o to väčšiu pozornosť si zaslúžia.

 BLF: A zásadná otázka na koniec - kedy a kde budeme môcť film vidieť?

Zolo: Z toho čo viem, môžem povedať, že jednotlivé premiery začnú pred nasledujúcou sezónou. Môžete sa tešiť na viacero zastávok v Česku aj na Slovensku.

Projekt môžete podporiť tu.

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: strcuľa video part

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!