Majstrovstvá Slovenska 2020 vo wakeboarde a wakeskate
Utorok 08. Septembra 2020
Autor: Alexandra Uzik
Foto-video: Alexandra Uzik
0 komentárov

Majstrovstvá Slovenska 2020 vo wakeboarde a wakeskate

V sobotu 5.9. sa na Zlatých pieskoch konali Majstrovstvá Slovenska 2020 vo wakeboarde a wakeskate. Pravidelný organizátor podujatia Bratislava Wake Club okrem iného organizuje aj momentálne najväčšiu európsku wakeboardovú súťaž Golden Wake Tour a 4-hviezdičkovú súťaž federácie IWWF Golden Trophy.

Doobeda sa najskôr súťažilo vo wakeskate. ,,Organizátori zmenili poradie súťaže kvôli nepriaznivému vetru v poobedných hodinách, čo nie je veľmi dobré pre wakeskate, a tak sme išli kvalifikáciu a finále naraz,“ vysvetľuje Michal Bodnár Majster Slovenska 2020.

V kategórií žien zvíťazila Zuzana Vráblová. Nie je to však žiadnym prekvapením, keďže Zuzka je aj svetovou jednotkou. "Výsledky nie sú to, prečo sa venujem tomuto športu. Určite mi pomáhajú ale mňa baví aj samotné jazdenie. Wakeskate nepatrí medzi športy, kde ide len o výsledok na pretekoch. Toto je úplne niečo iné. Nás tie sessions bavia a svojím spôsobom aj napĺňajú. Hlavne, keď sa jazdí v dobrých podmienky s dobrou partiou a podarí sa natočiť aj nejaký dobrý edit.“ I keď tento rok sa Zuzke asi nepodarí vycestovať, vôbec si nesťažuje: "Toto leto som asi najviac busy. V Piešťanoch som organizovala Wakeskate Session. Je to 4-dňový event, kde sa snažím vybaviť čo najlepšie podmienky. Pochádzam z Piešťan, a preto tam každoročne organizujem event pre wakesketovú komunitu. Ďalej sme organizovali Wake Tour. Mali sme štyri zastávky a pred pár dňami nám skončila posledná zastávka. No a budúci víkend ma ešte čaká točenie jedného medzinárodného projektu. Takže je toho naozaj dosť.”

Poobede sa išla wakeboardová časť s viacerými kategóriami. ,,Na Slovensku máme špičkových wakeskaterov a wakeboard má zase veľkú komunitu.” hovorí organizátorka podujatia Zuzana Hrušková.

Wakeboardové kategórie, v ktorých sa súťažilo: 

Girls - do 15 rokov
Boys - do 15 rokov
Junior men - do 19 rokov
Masters men - nad 30 rokov 
Veterans men - nad 40 rokov
Open ladies
Open men

Rebeca Gratke obhájila titul Majsterky Slovenska vo wakeboarde a prezrádza: "Čakala som, že postúpim do finále. I keď vlek je tu trochu nižší ako u nás na Ratnovskej zátoke, a preto sa aj air triky robia ťažšie.” Na jeseň Rebeca odchádza študovať medicínu do Brna a dúfa, že sa bude môcť wakeboardingu venovať ako doposiaľ. 

Počasie prialo celý deň a event sa vydaril ku spokojnosti návštevníkoch aj súťažiacich. "Bola to super akcia nielen pre nadšencov wakeboardingu ale pre každého, koho baví stráviť krásny slnečný deň sledovaním adrenalínových a miestami dych berúcich výkonov na vode. Wakeboardová komunita na Slovensku je zatiaľ malá, takže sme si to užili v super priateľskej atmosfére,” zhodnotila deň finalistka kategórie Wakeboard Open ladies Jana Hulvejová. 

No a pre tých, čo wakeskate alebo wakeboard ešte nevyskúšali, Michal odkazuje: ,,Hlavne treba prísť vyskúšať. Ľudia sa možno boja, že je to pre nich nová vec a budú stále padať. Niektorí sa aj hanbia ale to treba prekonať. A padania do vody bolí oveľa menej, ako padanie na betón.“  A Rebeca ešte dodáva: ,,určite skúšať triky a hlavne sa nevzdávať!”

Výsledky: 

Wakeskate Open ladies

  1. Zuzana Vráblová
  2. Lenka Mandulová
  3. Martina Brutovská

Wakeskate Open men

  1. Michal Bodnár
  2. Aaron Tabak
  3. Tadeáš Nedielka

Wakeboard Open ladies

  1. Rebeca Gratke
  2. Sofia Tormová
  3. Emma Hačková

Wakeboard Open men

  1. Marek Kríž
  2. Aaron Tabak
  3. Viliam Pohančeník

Hodnotenie:
Článok označený tagmi: wakelake msr wake wakeskate

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!