Štvrtok 16. Mája 2013
Autor: WindorWithout
Foto-video: Boardlife
0 komentárov

Kite testovačka na málo známom spote na Nojzíku

Včera k nám závital slušný južný vietor a krásne počasie, a tak sme neváhali a išli sme vyskúšať novinky od slovenskej firmy CrazyFly na málo známy spot na Neusiedler See.

Pre tých, ktorí ešte nepoznajú málo známy spot na Neusiedler See, ktorý je jazditeľný na južný vietor. Najdôležitejšie na začiatok..aj pri dobrej predpovedi, prakticky prázdny spot a množstvo fleku na vode aj na pláži. Spot leží na maďarskej strane jazera a leží pri dedinke Fertorakos (Ferto-maďarský názov pre Neusiedler See). Cesta trvá z Bratislavy zhruba 1,5 hodiny, ale miesto poskytuje neskutočne príjemné prostredie a ideálne podmienky na jazdenie ako pre začiatočníkov tak aj pre pokročilých. Najjednoduchší prístup je cez západnú stranu jazera, ide sa po ceste čislo 50 smer Eisenstadt. V dedinke Schutzen sa odbočí do ľava smer Oslip a hneď za tabuľou koniec Schutzenu, treba odbočiť do prava smer Oslip. Z tejto cesty netreba odbočiť za žiadnu cenu..po cca 15 min sa prejde cez hraničný prechod AUT-HU, kde je ale umiestnená rampa, cez ktorú neprejdú autá vyššie ako 2m..po ďaľších cca 15 min cesta končí T križovatkou. Tu treba odbočiť doľava a po chvíle ste už v dedinke Fertorakos. Zhruba v druhej polovici dedinky je zelena tabula Ferto, kde sa dáte doľava a po chvílke ste už na spote..

Opis spotu: Parkuje sa cca hneď pri vode, a vstup do areálu je spoplatnený 2,5 EUR na auto-deň. Je tu nádherné upravený trávnik, bufety, veľmi slušné záchody a dá sa platiť eurami, takže nemusíte zháňať HUFy. Pláže su rozdelené pre kiterov a windsurferov, voda je cca po hrudník v tejto časti jazera, takže miesto je vhodné aj pre menej skúsených. Ideálny vietor pre tento spot je JV (side-onshore) a J (side shore). Pri čisto južnom vetre je hladina neskutočne rovná, takže freestyle a slalomový jazdci môžu očakávať orgazmické pojazdeníčko..

Predpoveď sedela viacmenej presne, a od 11.00 fúkalo cca 6-9 m/s a okolo druhej to pridalo na 9-11 m/s a tak bolo o nádherný deň postarané. Testoval sa materiál od Cabrinha ale hlavne od CrazyFly (slovenská firma), na ktorý sme sa veľmi tešili, a čakali sme už niekoľko týždňov na vhodné podmienky, aby sme mohli tieto chuťovky od slovenských šikovných chlapcov odskúšať. Kity CF majú vynikajúci ťah a vyrovnajú sa aj tým najsilnejším značkám na trhu.  Bude ešte treba odladiť pár detailov, ale celkovo sme boli veľmi milo prekvapení. Celokarbónová doska od CF, je už ale úplne iná liga, a táto doska je naozaj niečo čo by si mal každý jazdec aspoň raz vyskúšať.

Ďakujeme firme CF za zapožičanie materiálu a tešíme sa ďaľšiu spoluprácu.. Celkovo by som zhrnul spot ako jeden z najlepších v širšom okolí Bratislavy na južný vietor, príjemne prostredie vhodné aj na viacdňové tripy s rodinou, a neskutočne dobré možnosti na kite aj windsurf.  Jazdili Brano, Miro, Marek, Viktor, Ivan, Lubo,a i.. plus 10ks kite a 15 ks slalom ws..

Hodnotenie:

Komentáre

0 komentárov
Aby si sa mohol zapojiť do diskusie musíš sa prihlásiť, ak ešte nie si registrovaný/á tak sa registruj tu, ak si registrovaný/á môžeš sa zúčastniť súťaží, hlasovať, predávať veci v bazári.
Bez prihlásenia môžeš komentovať prostredníctvom tvojho facebook konta!